Gerookte paling met gemarineerde rode biet en rammenas en dillecrème
Bereiding
Voor de dille-olie: Mix de helft van de bos dille met wat blaadjes munt en koriander en een ruime hoeveelheid druivenpitolie. Laat even trekken en paseer door een zeef
Voor de dillecrème: Mix de xantana met de eitwitten en de rest van de verse kruiden in de blender. Werk op met druivenpitolie tot een gladde crème. Passeer door een fijne zeef. Breng over in een spuit-tube en zet koud weg
Voor de groenten: Snij de rode biet en de rammenas met behulp van een mandoline in fijne plakjes. Marineer de rode biet in notenolie. Marineer de rammenas in een deel van de dille-olie, de yuzu, mirin en twee azijnsoorten
Stroop de gerookte paling (indien nodig) en snij in stukjes
Voor het toastje: Snij met behulp van een serveerring een rondje uit het brood en bak het krokant in wat olie of geklaarde boter
Presenteer het toastje in een mooi rond bord. Schik dakpansgewijs afwisselend de rode biet en de rammenas op het toastje. Overgiet met de dille-olie. Schik er de gerookte paling op en werk af met enkele puntjes dillecrème en eventueel wat decoratieve cress
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be