Tartaar van rode biet, gerookte paling, crème van camembert

Ingrediënten

Voor het brood

  • 1 sneetje glutenvrij brood
  • 1 teen look
  • 1 scheut olijfolie

voor de rode biet

voor de crème van camembert

Op dinsdag is het tijd voor iets wat de gast niet lust. Sofie maakt voor 'foodie' Alex Callier een feestgerecht: tartaar van rode biet, paling en camembert. Serveer het op een toastje en je hebt een heerlijk hapje.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Glutenvrij

Bereiding

  1. Wrijf de plank in met wat water. Dit houdt de rode kleurstof van de biet tegen. Schil de rode biet. Snij in stukken.

  2. Kook ze gaar in gezouten water met wat suiker, tijm, laurier, witte peperbolletjes, kardemom en een scheutje azijn.

  3. Snij de camembert in stukjes. Hak de bieslook fijn. 

  4. Mix de camembert fijn met peper, bieslook, zout en plantaardige yoghurt. Voeg eventueel wat extra toe als het te dun is. Doe in een spuitzak. Leg opzij.

  5. Snij een appel en rode ajuin in fijne brunoise. Hak de dragon fijn. Meng onder elkaar.

  6. Kruid met peper en fleur de sel. Meng met olijfolie en wat appel- of witte wijnazijn.

  7. Snij het brood in reepjes. Bak aan in flink wat olijfolie met een geplet teentje look en rozemarijn. Laat uitlekken op keukenpapier. 

  8. Snij de paling even lang als de broodreepjes.

  9. Snij de rode biet in fijne brunoise of cutter fijn. Meng met de appel en rode ui.

  10. Spuit crème op het toastje. Leg er de paling op. Lepel quenelles van rode biet op het bord. Versier met wat groen zoals bieslook en dragon.

  11. Alternatief: Lepel wat tartaar op een broodkorstje. Werk af met de crème van camembert en paling en versier met fijne schijfjes radijs. 

0

Nog geen stemmen