Bouillabaisse met zeebaars

Ingrediënten

voor de zeebaars

Voor de groenten en garnituur

voor de rouille

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Soep

Bereiding

  1. Bak de langoustinekoppen samen met de look aan in een diepe pan met olijfolie totdat er een aromatische geur van garnalen vrijkomt.

  2. Voeg ui, selder, venkel, tomatenpoeder en saffraan toe en fruit aan totdat alles lekker geurig begint te ruiken. Blus af met witte wijn en laat nog even doorkoken.

  3. Voeg de bouillon, viskoppen en Pastis toe totdat het geheel bijna onder staat, eventueel kan je een beetje water toevoegen.

  4. Breng aan de kook en laat gedurende 1 uur zachtjes koken tot de soep mooi harmonieus smaakt. Breng op smaak met zout en een beetje cayennepeper.

  5. Voor de zeebaars: Bak de zeebaars op de velkant in olijfolie totdat het velletje krokant en het visvlees halfgaar is. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en leg even opzij.

  6. Voor de groenten en garnituur: Blancheer de aardappel gedurende 10 minuten, de selder 5 minuten en de zeekraal 3 minuten. Giet af en laat even afkoelen in koud water. Giet terug af en leg opzij.

  7. Voor de rouille: Maak een mayonaise met het eigeel, de olijfolie, de saffraan en de look. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een beetje citroen.

  8. Afwerking: Dresser de zeebaars filets op een diep bordje. Leg de brunoise van aardappel, de rauwe tomaatjes en de selder rond de zeebaars. Garneer met dille en zeekraal en giet de hete bouillabaisse in het bordje, serveer meteen.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Fang Lan Lie