Zeebaars, gerookte aubergines en asperges met een boter- soja- limoensausje

Ingrediënten

voor de gegrilde en gerookte groenten

voor de boter- soja- limoensaus

voor het slaatje van venkel en lente-ui

voor de zeebaars

Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de gegrilde en gerookte groentjes: Snij de aubergines in grote parten, bestrooi ruim met zout en laat een 30-tal minuten inwerken. Spoel daarna af met water.

  2. Besprenkel de groenten met olijfolie. Gril de asperges op de BBQ totdat ze mooi gegrild zijn. Gril de aubergines totdat ze voor ¾ gaar zijn.

  3. Dompel het hooi in ruim water en leg het in het midden van de BBQ. Plaats de aubergines boven het hooi, plaats een deksel boven de aubergines en rook de aubergines gedurende 5 minuten.

  4. Voor de boter- soja- limoensaus: Meng de boter, soja en kippenbouillon in een steelpannetje. Laat koken op de BBQ en breng op smaak met limoen en mirin.

  5. Voor het slaatje van venkel en lente-ui: Maak een marinade van alle ingrediënten, marineer de venkel en lente-uitjes hierin gedurende 20 minuten.

  6. Voor de zeebaars: Giet olijfolie op een stuk aluminiumfolie. Leg de zeebaars met het vel naar onder op de folie, kruid met een beetje peper en zout en leg hierop de kruiden. Vouw de randen van de aluminiumfolie zo op zodat je een soort schaaltje hebt en de olie er niet uit kan. Gril de zeebaars op de BBQ totdat het velletje krokant is en de filets voor ¾ gaar zijn, overgiet regelmatig met de olijfolie.

  7. Leg de vis op het bedje van kruiden. Dresseer de gegrilde en gerookte groentjes en het slaatje ernaast. Serveer de saus apart.

5
Average: 5 (1 vote)

Dit is een gerecht van Fang Lan Lie