Cannelloni van zeebaars en komkommer
Ingrediënten
-
100 gr zeebaars per persoon
-
ml
-
10 ml olijfolie
-
10 ml sojasaus
-
5 ml sushiazijn
-
citroensap of limoensap
-
zout
-
sechuanpeper
-
1 limoen
-
1 witte rammenas
Bereiding
Schil de komkommer en de witte ramenas met een dunschiller en schil vervolgens dunne stroken met behulp van die zelfde dunschiller.
Snij de zeebaarsfilet in dunne balkjes van +/- 0,5 cm dikte op een lengte van +/- 10 cm. Marineer deze strookjes 5 minuten in de marinade (10 ml olijfolie, 10 ml sojasaus, 5 ml sushiazijn, citroen- of limoensap, zout, Sechuanpeper).
Leg enkel strookjes komkommer op je werkblad en leg dwars hierover een viertal balkes zeebaarsfilet. Kruiden met een fijngesnipperd bladje koriander en wat peper en zout alsook enkele druppeltjes limoensap. Rol dit geheel nu voorzichtig op en wikkel hier dan nog een strookje ramenas rond. Plaats dit voorzichtig op een bord en giet hierover nog een kleine lepel marinade.
Dresseer het bord verder met de verschillende garnituren tot een mooi en kleurrijk geheel. Als “finishing touch” nog wat zeste van de limoen raspen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be