Couscous met kippenbouten

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat een klontje boter smelten in een grote pot. Kruid de kippenbouten aan met peper en zout en leg ze in de pot. Draai regelmatig om. Kruid opnieuw af naar wens met peper & zout.

  2. Meng 500 g griesmeel met 1 l warm water in een kom. Dek af met vershoudfolie zodat het mengsel warm blijft.

  3. Snij 3 teentjes look en 2 chilipepers fijn en voeg deze bij de kippenbouten. Schil de gember. Snij de ui en gember in schijfjes en snij de rapen, wortelen en courgetten in grove stukken. Voeg alles bij de kippenbouten en roer goed door.

  4. Bevochtig de kippenbouten en groentjes met de kippenbouillon. Voeg er 1 eetlepel raz el hanout, fijngemalen kurkuma en wat harissa aan toe. Laat alles langzaam verder pruttelen.

  5. Hak de koriander en de munt fijn en voeg ze samen met de gele rozijnen toe aan de couscous. Doe er tenslotte de kikkererwten bij. Kruid af met peper en zout.

4.5
Average: 4.5 (4 votes)