Choronsaus
Ingrediënten
-
1 el tomatenpuree
-
peper
-
zout
-
3 eidooiers
-
enkele druppels citroensap
-
scheutje water
-
1 dl witte wijn
-
1 dl azijn
-
1 sjalot
-
1 dl water
-
dragonstengels
-
250 gr geklaarde boter
Bereiding
De boter op een zacht vuurtje laten smelten en klaren. Dit wil zeggen dat het witte gedeelte naar de bodem zakt en dus niet gebruikt wordt.
Maak een gastrique: Stoof de sjalot aan en blus die af met water, azijn en witte wijn. Pluk de blaadjes van de dragon en pluk ook de peterselie. Kook de steeltjes van beide mee af in de gastrigue. Voeg nu de tijm en laurier toe. Laat nu de gastrique inkoken tot je 1/3 van de basis overhoudt. Vervolgens giet je het geheel door een zeef.
De dragonblaadjes en peterselie fijnhakken.
De eidooiers samen met gastrique, enkele druppels citroensap en een scheutje water aan de kant van het vuur goed loskloppen. Vervolgens op een zacht vuur zetten en blijven kloppen.
Hierbij de geklaarde boter zachtjes toevoegen onder voortdurend kloppen. Eens de saus dik is, kruiden met peper, zout een beetje gastrique en de gehakte groene kruiden.
Voor de choronsaus ook nog 1 el tomatenpuree er onder kloppen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be