Pastasalade met gehaktballetjes van kip, andijvie en roomkaas
Ingrediënten
-
400 g kippengehakt
-
2 tenen look
-
½ bot bieslook
-
1 klontje boter
-
400 ml kippenbouillon
-
400 g pasta (farfalle)
-
1 tl zout
-
1 scheutje olijfolie
-
1 andijvie
-
200 g roomkaas
-
150 g gemalen kaas
-
peper
-
zout
-
muskaatnoot
Bereiding
Schil twee teentjes look, pers en doe bij het gehakt. Kruid verder met peper en zout. Snij een halve bot bieslook fijn en voeg toe aan het gehakt. Meng alles onder elkaar. Kneed tot balletjes. Bak aan in wat boter.
Blus met kippenbouillon en laat inkoken.
Snij het hart uit de andijvie. Hou de kleinere blaadjes uit het midden om rauw te serveren. Was en spoel de rest van de andijvie. Zwier de sla droog.
Snij een ajuintje fijn, stoof aan in wat boter. Snij de gewassen andijvie fijn en voeg toe. Stoof gaar.
Kook de pasta met een scheutje olie en een theelepel zout. Voorzie 100gr per persoon. Kook al dente (beetgaar) en giet af. Laat uitlekken.
Voeg wat roomkaas toe aan de andijvie. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Meng de pasta, gestoofde andijvie en balletjes onder elkaar. Werk af met rauwe andijvie en wat gemalen kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be