Chocoladepudding met kokosmelk, perzik en meringue
Ingrediënten
-
1 ei
voor de pudding
-
35 g maïzena
-
100 g rietsuiker
-
750 ml melk
-
200 g donkere chocolade
voor de merengue
-
80 g suiker
-
1 el tijm
voor de kokosmelk
-
2 el Sweet Mix Karamel
-
250 ml kokosmelk
-
1 el rietsuiker
-
2 blaadjes gelatine
voor de perziken
-
400 g perziken (op siroop)
-
1 klontje boter
Bereiding
Scheid 1 ei. Hou de dooier voor de pudding en het eiwit voor de meringue.
Kook de melk op met een uitgeschraapte vanillestok.
Meng de maïzena met de rietsuiker. Voeg er een dooier aan toe, het vanillemerg en een lepel van de melk. Meng alles goed onder elkaar.
Breek de chocolade in stukken. Doe het maïzenamengsel bij de melk. Roer vlug onder elkaar. Haal de vanillestok uit de melk. Doe de chocolade bij de melk. Roer tot de chocolade gesmolten is.
Giet in de potjes. Laat even afkoelen en plaats daarna in de koelkast. Laat opstijven.
Verwarm de oven voor op 90 graden.
Warm de kokosmelk op met de Sweet Mix. Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Breng de kokosmelk aan de kook. Knijp de gelatine uit en los op in de warme kokosmelk. Plaats in de frigo.
Voor de meringue heb je dubbel zoveel suiker als eiwit nodig. Klop het eiwit op en voeg de suiker toe. Klop verder op. Doe het eiwit in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit dunne lijntjes eiwit op het papier. Strooi er wat tijm over. Plaats in de oven op 90 graden.
Bak de perziken in een klontje boter. Begin met de snijkant. Draai daarna om. Laat afkoelen en snij in stukjes.
Haal de meringue uit de oven en laat even afkoelen.
Doe wat perzik op de pudding. Voeg er wat crème van kokosmelk aan toe en decoreer met de witte meringue.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be