Gepofte aardappel met fetasaus, radijsjes en beenham

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 2 tenen look
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • 1 tl raz el hanout
  • 250 ml melk
  • 250 ml karnemelk
  • 200 g feta
  • 2 el bloem
  • 1 el boter
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 handvol hondsdraf
  • 4 sneetjes beenham
  • 1 kop witte netelbloempjes

Kaassaus, niets voor minister Joke Schauvliege. Sofie probeert haar te overtuigen met deze gepofte aardappel met fetasaus. Zondag Dag van het Park, dus werkt ze het gerecht af met dovenetel en hondsdraf.

Tip: liever veggie? Vergeet dan de beenham.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Stoom de aardappelen met de pel tot ze net niet gaar zijn. Haal ze uit de pot, maak een kruisvormige inkeping en wikkel in zilverpapier.

  2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Stop de aardappelen 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Maak nu de kaassaus. Begin met een roux. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer droog tot het ‘naar koekjes ruikt’. Voeg een scheutje melk toe. Roer alle klonters uit het papje. Haal van het vuur en voeg meer melk toe. Klop tot een homogeen papje. Zet terug op het vuur en voeg de rest van het melk toe. 

  4. Roer tot een dikke saus en voeg de karnemelk toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

  5. Plet de feta met een vork. Voeg ze van het vuur toe aan de bechamelsaus. Roer onder elkaar.

  6. Was voor de garnituur de radijsjes en snij in fijne schijfjes. Pel de rode ui en snij fijn. Pel en hak de teentjes look fijn. Pers het bij de ui. Meng de ui met de radijsjes. Kruid met ras el hanout. Verfris met witte balsamico.

  7. Snij de beenham in fijne reepjes.

  8. Haal de aardappel uit de aluminiumfolie. Leg op een bord en maak de inkepingen iets groter. Lepel kaassaus op de aardappel. Leg er wat groenten en beenham op.

  9. Werk af met hondsdraf en witte bloemetjes van de dovenetel. 

0
Nog geen stemmen