Asperges à la flamande met gedroogde ham en radijsjes

Ingrediënten

Asperges op Vlaamse wijze is een klassieker. Het wordt gepimpt met radijsjes en gedroogde ham.  Sofie maakt het hier alleen met iets minder boter.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de asperges. Snij de onderste harde twee centimeter af. 

  2. Doe de asperges in een grote pot met koud water met een kleine eetlepel zout. Zet het deksel op de pot en breng het water aan de kook. Kookt het water, tel dan vier minuten. Zet dan het vuur uit.

  3. Smelt de 100 gram boter op een zacht vuurtje. Voeg de 100 gram olijfolie toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.

  4. Kook de eitjes hard in tien minuten. Schrik ze onder koud water. Pel de eitjes en plet ze met een vork. Haal de boter en olijfolie van het vuur. Voeg de geplette eitjes toe.

  5. Snij de radijsjes in fijne schijfjes. Snij een halve bot peterselie fijn. Hak de kervel fijn. Meng dit alles onder de eitjes en boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Snij het brood in korstjes. Smelt een klontje boter en bak de korstjes in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Haal de asperges uit de pot en leg op een handdoek.

  8. Leg de asperges nu op een bord met gerookte ham, eimengsel en korstjes. Werk af met wat extra gesmolten boter of olijfolie en een takje groen. 

0
Nog geen stemmen