Havermout-chocolademuffins

Ingrediënten

voor de muffins

Voor de fruitsalade

voor de chocolademelk

Min Hee werd een zoetebekje tijdens haar zwangerschap. Daarom bakt Sofie voor haar chocolade muffins. Met havermout voor extra vezels. Als extraatje een chocoladememlk en een fruitsalade met sinaasappel.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de muffins: prak de banaan tot puree. Meng er de eieren en kokosmelk onder. Roer goed en voeg tenslotte honing en olijfolie toe.

  2. Cutter havermout fijn tot bloem. Hak de chocolade fijn. Meng in een andere kom havermoutbloem, speltbloem, chocolade, cacaopoeder, bakpoeder en bicarbonaat. 

  3. Meng nu de vochtige ingrediënten onder de droge. Meng tot 1 beslag en voeg een snuifje zout toe.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het beslag in de muffinvormpjes. Werk af met een beetje zout. Bak 12 à 15 in je voorverwarmde oven. Prik met een satéstokje in de muffins. Kleeft er geen beslag aan, dan zijn ze gaar. Haal uit en laat afkoelen.

  5. Voor de chocolademelk: Warm de melk op. Voeg eventueel er vanille, kardemom of kaneel aan toe voor extra smaak. Smelt de chocolade in de warme melk en roer alles tot chocolademelk. Smakelijk.

  6. Voor de sinaasappelsalade: Schil het fruit. Snij al het wit weg en snij in plakjes. Verdeel over een bordje. Rasp wat kaneel over het fruit en werk af met noten, munt en olijfolie. 

0
Nog geen stemmen