Havermout-chocolademuffins
Ingrediënten
voor de muffins
-
125 g havermout
-
125 g speltbloem
-
40 g cacaopoeder
-
2 tl bakpoeder
-
1 tl bicarbonaat
-
1 tl (Maldon) zout
-
100 g pure chocolade (70%)
-
3 eieren
-
250 ml kokosmelk
-
100 g honing
-
150 ml olijfolie
Voor de fruitsalade
-
4 sinaasappels
voor de chocolademelk
Bereiding
Voor de muffins: prak de banaan tot puree. Meng er de eieren en kokosmelk onder. Roer goed en voeg tenslotte honing en olijfolie toe.
Cutter havermout fijn tot bloem. Hak de chocolade fijn. Meng in een andere kom havermoutbloem, speltbloem, chocolade, cacaopoeder, bakpoeder en bicarbonaat.
Meng nu de vochtige ingrediënten onder de droge. Meng tot 1 beslag en voeg een snuifje zout toe.
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het beslag in de muffinvormpjes. Werk af met een beetje zout. Bak 12 à 15 in je voorverwarmde oven. Prik met een satéstokje in de muffins. Kleeft er geen beslag aan, dan zijn ze gaar. Haal uit en laat afkoelen.
Voor de chocolademelk: Warm de melk op. Voeg eventueel er vanille, kardemom of kaneel aan toe voor extra smaak. Smelt de chocolade in de warme melk en roer alles tot chocolademelk. Smakelijk.
Voor de sinaasappelsalade: Schil het fruit. Snij al het wit weg en snij in plakjes. Verdeel over een bordje. Rasp wat kaneel over het fruit en werk af met noten, munt en olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be