Ovenschotel met kippenballetjes, prei, broccoli en knolseldersaus
Ingrediënten
voor de pasta
-
1 snuif zout
voor de groenten
voor de saus
-
peper
-
zout
-
nootmuskaat
-
melk
-
150 g Parmezaanse kaas
voor de balletjes
-
300 g kippengehakt
-
1 el amandelmeel
-
peper
-
zout
-
olijfolie
voor de afwerking
-
extra Emmental kaas
Bereiding
Voor de pasta: breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente. Giet af.
Voor de groenten: Snij de prei overlangs half door. Spoel goed. Snij nu in stukjes. Stoom gaar. Reken ongeveer 7 minuten vanaf het kookt.
Snij de broccoli in roosjes. Was de roosjes. Kook of stoom gaar. Reken een minuut of vier à vijf. Schrik daarna dadelijk onder koud water.
Voor de saus: schil de knolselder. Snij in blokjes.
Neem een kookpot en doe er de knolselderblokjes in. Zet onder in melk. Kook gaar.
Mix de knolselder met wat melk fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.
Voor de gehaktballetjes: meng het gehakt met het amandelmeel. Kruid met peper en zout.
Rol tot kleine balletjes. Bak in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de ovenschotel: meng de pasta met de groenten, balletjes en de saus. Stort uit in een ovenschotel. Overgiet met extra saus en werk af met kaas.
Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C of tot de kaas een mooi korstje vormt.
Haal uit en serveer dadelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be