Ovenschotel van everzwijn, bloemkool en bintjes

Ingrediënten

Ovenschotel van everzwijn, bloemkool en bintjes

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Snij een ajuin in stukjes. Smelt een klontje boter, en stoof de ajuin en het gehakt. Kruid met peper en zout.

  2. Snij de bloemkool in roosjes, en stoom gaar in een stoommandje.

  3. Smelt de boter, en doe er de bloem bij, laat even uitdrogen. Giet er een scheut melk erbij, en meng goed met een klopper tot je een mooie homogene massa hebt. Giet er dan de rest van de melk bij, en meng goed tot een je mooie gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng er ook de helft van de kaas onder.

  4. Doe het gehakt-uimengsel in een ovenschaal, en schik hierop de roosjes bloemkool. Schenk de bechamelsaus erover. Snij de aardappelen in twee, en schik ze bovenop de bechamelsaus. Overstrooi met de rest van de kaas en laat nog even gratineren onder de grill.

  5. Je kan dit gerecht op tafel zetten aan €3,04 per persoon!

5
Average: 5 (1 vote)

Wijntip van Sofie

Naam: Chateau de Philippe de Bordeaux de Jean-Claude

Druivensoort: Malbec, pinot noir, chardonnay, shiraz

Omschrijving: rode droge wijn, fruitige toetsen van bes, aardbei en meloen, banaan, kiwi, noten, vanille, framboos, okkernoot, potlood

Herkomst: Bordeaux, Frankrijk

 

Zelf deze wijn schenken?

Ontdek alles hier.