Poulet Grand Mère: kip in de oven met spek en erwtjes

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 100 g kleine uitjes
  • peper
  • zout
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 klont boter
  • 400 g erwten
  • 4 dikke sneden gezouten spek
  • 200 g boter
  • wat peterselie
  • wat bieslook

Op maandag is het in De Keuken van Sofie tijd voor een klassieker. Alex Calliert eert zijn grootmoeder met Poulet Grand Mère: kip in de oven met spekjes en erwtjes.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Schil de aardappelen. Snij in chateau. Stoom gaar.

  3. Brand de overtollige pluimen van de kip weg. Kruid de kip met peper en zout. 

  4. Kleur de kip aan in boter. Haal uit de pot.

  5. Klaar de boter. Smelt hiervoor de boter op een zacht vuurtje. Haal het schuim weg. Zet opzij.

  6. Pel en snij de uitjes in twee.

  7. Snij het spek in reepjes. Bak in de pot van de kip. Kruid met peper en zout. 

  8. Voeg de uitjes toe. Blus met kippenbouillon. Voeg de kip toe.

  9. Steek 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. 

  10. Hak de peterselie en bieslook fijn.

  11. Bak de aardappelen in de geklaarde boter. Werk af met wat boter en gehakte kruiden.

  12. Haal de kip uit de pot. Kook de erwten in het vocht van de kip.

  13. Versnijd ondertussen de kip. Leg de stukken bij de erwten.

  14. Serveer op een bord met de aardappelen.

0
Nog geen stemmen