Gegrilde steak met ratatouille

Ingrediënten

  • 4 steaks
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 5 tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • peper
  • sojasaus
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de courgette, aubergine, paprika’s en de ui in fijne sneetjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pot en laat de ui, rozemarijn, tijm en geperste look aanstoven. Voeg vervolgens de rest van de fijngesneden groenten bij en kruid met voldoende peper. Laat alles verder stoven met het deksel op.

  2. Snij intussen de tomaten in kleine blokjes en laat meestoven met de groenten. Goed mengen.

  3. Kruid beide kanten van de steaks met peper en besprenkel met olijfolie. Laat beide kanten van het vlees +/- 2 minuten grillen op een warme grillpan.

  4. Gefrituurde salieblaadjes: Giet ongeveer een halve cm olijfolie in een steelpan en laat de salieblaadjes hierin krokant bakken. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.Dresseer de krokante salieblaadjes op het vlees.

  5. Serveertip: kruid het vlees met peper, enkele druppels olijfolie en enkele druppels sojasaus.

4
Average: 4 (1 vote)