Wijting met ratatouille
Ingrediënten
-
4 tomaten
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
5 el olijfolie
-
2 th lepels paprikapoeder
-
2 takjes tijm
-
4 el bloem
-
1 el viskruiden
Bereiding
Maak de aubergine en de courgette schoon. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de blokjes courgette, aubergine en tomaten toe en kruid met paprikapoeder en tijm. Dek af en laat 15 minuten sudderen.
Neem het deksel van de pan en laat nog 5 minuten sudderen. Neem de takjes tijm uit de ratatouille.
Meng de bloem met de viskruiden en haal de filets erdoor. Druk de bloem goed aan.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een antiaanbakpan en bak de wijtingfilets ongeveer 2 minuten aan. Draai ze om en laat nog 2 minuten bakken tot ze gaar zijn.
Schep de ratatouille op de borden en leg de gebakken vis erop. Lekker met rijst.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be