Reepjestaart met abrikozen

Ingrediënten

Verse abrikozen, ideaal om in een taart te verwerken.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Hak de boter in kleine blokjes en meng ze onder de bloem met suiker en zout. Meng of kruimel met de handen tot een kruimelige, zandachtige massa. Giet het water erbij en voeg de eidooier toe. Kneed alles tot een samenhangende deeg.

  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 min. opstijven in de koelkast.

  3. Vet de taartvorm in met boter en strooi er wat bloem over.

  4. Ontpit de abrikozen en pruimen en snij ze in twee.

  5. Rol het deeg uit tot het mooi egaal is en bekleed de bakvorm ermee.

  6. Wrijf de bodem in met de abrikozenconfituur en strooi er een laagje amandelpoeder over.

  7. Vul de taartvorm met de abrikozen en pruimen.

  8. Snij fijne reepjes uit het overgebleven deeg en leg die dwars over elkaar.

  9. Borstel de bovenkant van het deeg in met het overgebleven eigeel. Rol de rest aan bladerdeeg op tot op de rand van de taartvorm.

  10. Zet de taart nu 25 min. in een oven van 180°.

4.5
Average: 4.5 (4 votes)