Rosbief met puree van geitenkaas, rodewijnsaus en sla

Ingrediënten

Voor het vlees

  • 800 g rosbief
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

voor de puree

voor de saus

  • 250 ml kalfsfond
  • 1 glas rode wijn
  • peper en zout

Jo Hens is fan van een lekker stukje vlees en puree. In Op Grootmoeders Wijze serveert Sofie hem een heerlijk stuk rosbief, perfect rosé gebakken met geitenkaaspuree en kerstomaatjes.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal het vlees een uurtje uit de koelkast. Kruid het goed met peper en zout. 

  2. Smelt een klontje boter in de pan. Tip: zorg dat de pan niet veel groter is dan het stuk vlees. Dit beperkt het warmteverlies.

  3. Schroei het vlees in de hete pan. Kleur mooi aan. 

  4. Gaar ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden Celsius. Opgelet: de duur hangt af van de dikte en grootte van het stuk vlees. 

  5. Schil de aardappelen, snij in stukjes. Stoom ze gaar in ongeveer 15 minuten onder deksel vanaf het moment dat het water kookt. 

  6. Was de tomaatjes en snij in partjes. Doe de arachideolie in een pan. Bak de kerstomaatjes kort aan. Kruid met peper en zout.

  7. Stamp de gestoomde aardappelen tot puree. Meng er de geitenkaas onder. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. 

  8. Haal het vlees uit de oven. Leg op een bord. Bedek met aluminiumfolie. Laat even rusten.

  9. Maak ondertussen de saus. Giet het vet uit in een potje met keukenpapier. 

  10. Zet de pan terug op het vuur. Blus met bruine fond en een glas rode wijn. Laat inkoken.

  11. Werk de puree af met kerstomaatjes en een handvol rucola

  12. Versnijd het vlees tegendraads. Lepel de stoemp op een bord. Leg er wat sneetjes rosbief bij. Werk af met een beetje rucola en een lepeltje saus.

  13. Extra tip: Veel saus over? Lepel de saus in ijsblokvormpjes. Stop in de diepvries. Zo heb je altijd kant-en-klare verse saus.

0

Nog geen stemmen