Zoete paprikasalade met geitenkaas, gebakken peer en spek
Ingrediënten
-
amandelschilfers
-
10 fijne sneetjes gezouten spek
-
1 krop Romeinse sla
-
1 rode ui
-
1 krop rode eikenbladsla
-
100 g groene olijven (ontpit)
voor de paprika
-
200 g kleine zoete paprika's
-
400 g zachte geitenkaas
-
1 bot bieslook
-
peper
-
zout
-
2 el honing
-
olijfolie
voor de peren
-
olijfolie
-
peper
-
zout
voor de vinaigrette
-
2 el appelazijn
-
2 el Xeresazijn
-
8 el olijfolie
-
1 el honing
-
peper
-
zout
-
enkele takjes platte peterselie
Bereiding
Meng de geitenkaas met de fijngesneden bieslook, peper, zout en honing.
Snij de paprika's doormidden. Haal er de zaadlijsten uit. Vul de paprikahelften nu met de geitenkaas. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
Leg de sneetjes spek ook in een ovenschaal. Bak krokant in de voorverwarmde oven. Laat nadien uitlekken op keukenpapier. Snij de plakjes in drie.
Schil en snij de peren in plakjes. Bak ze in olijfolie. Kruid met peper, zout en eventueel wat honing.
Was de sla. Zwier droog. Schil en snij de ui in ringen.
Meng voor de vinaigrette appelazijn met Xeresazijn, olijfolie, honing, peper, zout en fijngesneden peterselie.
Afwerking: doe de twee soorten sla in borden. Verdeel er de ui en spek over. Leg er de paprika en peren bij. Werk af met vinaigrette en geroosterde amandelschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be