Steak Stroganoff met kroketjes en een fris slaatje

Ingrediënten

  • 800 g kroketjes

voor het slaatje

Voor de steak stroganoff

Steak Stroganoff of Stroganov is een Russische bereiding met wodka en zure room. Het is tot ver buiten Rusland bekend en iedereen heeft ondertussen zijn eigen recept. Sofie Dumont maakt haar versie en serveert er een extra fris slaatje en speciale kroketjes bij. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Russisch

Bereiding

  1. Begin met de saus. Snij de paddenstoelen in schijfjes. Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes. 

  2. Snij de tomaat in kleine blokjes. Pel en snij een ajuin in reepjes. Pel de tenen look, snij in schijfjes en plet of pers fijn.  

  3. Stoof de paddenstoelen en de look aan in een klontje boter.

  4. Kruid bij met peper en zout. Stoof de ajuin mee aan. Voeg wat extra pit toe met paprikapoeder.

  5. Voeg de tomaten en de paprika toe. Bak mee aan. 

  6. Snij de paksoi grof. Snij ook de minisla in stukjes.

  7. Dop de boontjes. Kook drie minuten in gezouten water. Schrik dadelijk in koud water.

  8. Meng de paksoi met de sla en de boontjes. 

  9. Voeg de olie en azijn toe net voor het uitserveren. Kruid met peper en fleur de sel. Meng goed onder elkaar.

  10. Blus de groenten voor de saus met wodka. Voeg de zure room toe en roer onder elkaar. Kruid af met peper en zout naar smaak.

  11. Kruid het vlees goed met peper en zout langs beide kanten.

  12. Smelt boter in een hete pan. Schroei het vlees dicht langs één kant. Draai om als er een mooi korstje is. Bak naargelang de gewenste bakwijze en dikte. 

  13. Frituur de kroketjes goudbruin.

  14. Serveer vlees met saus, slaatje en kroketten. 

0

Nog geen stemmen