Stoofpotje van Mechelse koekoek met sharon, sterfruit en sesamkroketjes

Ingrediënten

voor de Mechelse koekoek

voor de kroketjes

Stoofpotje van Mechelse koekoek, een absolute favoriet van Staf. En wie is Sofie om hem dat te ontzeggen?

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Wrijf de kip in met olijfolie. Kruid ze langs binnen en buiten met peper en zout. Steek ook een halve citroen en een takje rozemarijn in de kip.

  2. Doe een klontje boter en wat olijfolie in een pot en kleur de kip mooi aan.

  3. Snij ondertussen al het fruit - de sharon, mandarijntjes en het sterfruit - in stukken (niet te klein). Doe ze dan bij de kip in de pot.

  4. Neem een paar takjes tijm en doe ze ook bij de kip.

  5. Zet de pot met de kip en het fruit nu zonder deksel, gedurende 20 minuten, in een voorverwarmde oven van 220 graden.

  6. Maak ondertussen de kroketjes: Schil de zoete en gewone aardappelen. Stoom ze samen gaar. Pureer ze en kruid met flink wat peper, zout en nootmuskaat.

  7. Voeg een klontje boter en 3 eierdooiers toe aan de puree. Hou het eiwit bij. Daarna doe je de puree in een spuitzak en maak daarmee kleine bolletjes puree.

  8. Na 20 minuten doe je een glas porto bij de kip. Zet het deksel op de pot en laat de kip nog ongeveer twintig minuten in de oven.

  9. Doe het eiwit, de bloem en de sesamzaadjes in kommen. Paneer de kroketjes (eerst in de bloem, eiwit en dan in de sesamzaadjes). Frituur ze gedurende ongeveer 3 minuten op 180 graden.

  10. Haal de kip uit de oven, snij in stukken en serveer met de kroketjes, saus en fruit. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen