Mechelse koekoek bestoken met brocoletto, herfstbrunoise en tijm

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Versnijd de 80 gr hart van brocoletto in kleine rechthoekige stukjes. Maak kleine insnijdingen met een aardappelmesje over heel de kip. Steek hierin de stukjes brocoletto. Kruid de kip met peper, zout, foelie, kardamonpoeder en cayennepeper. Steek in de holte van de carcas de look, thym en piment. Smelt een klontje boter in de pan en kleur de kip aan beide zijden aan.

  2. Verwarm de oven op 250° C hete lucht. Doe de bakboter in een braadschotel en leg hierop de kip. Bak de kip in de oven op de bilkant gedurende 15 minuten langs elke kant. Nadien 8 minuten rechtop. Telkens goed oversausen. Neem de kip uit de oven en haal de look uit de kip. Giet het vet uit de braadpan in de pan en voeg de look toe. Blus de pan met 2 dl bruine fond en het bier. Laat goed opkoken en mix fijn. Haal daarna door een zeef en laat de saus afkoelen.

  3. Breng licht gezouten water aan de kook. Snij de groenten in een grove brunoise van 1 cm. Blancheer deze 2 minuten en spoel af onder koud water. Bak de groenten even op in het braadvet van de koekoek. Kruid met peper en zout.

  4. Afwerking: Warm de saus op. Snij de koekoek in plakjes en warm ze even op, onder zilverpapier, in de oven. Verdeel de groenten. Oversaus de koekoek en werk af met een veeg légumaise en wat verse tijm.

0
Nog geen stemmen