Mechelse koekoek met spinazie en shiitake

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten van een Mechelse Koekoek
  • 2 wortelen
  • 1 wit van prei
  • 4 witte champignons
  • nootmuskaat
  • 8 grote bladeren savooikool of spinazie
  • 400 gr spinazie
  • 12 stuks shiitake

voor de saus

Mechelse Koekoek, wat een feestmaal!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Blancheer de bladeren savooikool en koel af in ijswater

  2. Snij de kippenborsten in dunne plakken en klop ze plat

  3. Snij de prei en wortelen in brunoise en stoof ze zachtjes aan in olijfolie. Voeg een takje fijngehakte verse tijm toe en kruid met peper

  4. Dep de savooibladeren droog en leg ze op 4 ingeoliede (dubbele) vellen aluminiumfolie. Leg hierbovenop de kippenfilets en daarboven de gestoofde groentjes

  5. Maak er een mooie rollade van en druk de uiteindes goed aan. Gaar deze in een steamer of couscousketel gedurende een 12 tal minuten

  6. Stoof de spinazie in een hete pan met olijfolie en kruid met nootmuskaat. Bak de shiitake kort aan

  7. Vul een uitsteekvormpje met de gestoofde spinazie met daarop de kort gebakken shiitake

  8. Rol de kip uit de folie en snijd er ongelijke cilinders van. Dresseer de spinaziecilinder op een bord met de rolletjes kip en werk af met de saus

  9. Voor de saus: Snij de champignons en sjalotten fijn. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg tijm en laurier toe en blus met porto. Voeg bruine fond toe en laat verder reduceren tot één derde van de hoeveelheid. Passeer het mengsel door een fijne zeef en pers de garnituur goed uit

4
Average: 4 (1 vote)