Thaise salade met jonge tarbot

Ingrediënten

Voor de tarbot

voor de dressing

voor de salade

Regi begint spontaan te zweten wanneer hij de verse tarbot zélf met het vlijmscherpe mes onder handen moet nemen. Om de exotische sfeer compleet te maken, serveert Sofie de tarbot filets met een frisse en knapperige Thaise salade.

4 personen
Aziatisch

Bereiding

  1. Begin met het fileren van de tarbot (Sofie legt je in bovenstaande video stap voor stap uit hoe dit moet) en leg de filets opzij.

  2. Rasp de witte kool en wortel met een mandoline. Snij daarna de ui in fijne ringen. Haal nu het vruchtvlees uit de avocado en snij het fijn. Vervolgens snij je ook een chilipeper en hak je de koriander in fijn stukjes. Meng alles onder elkaar.

  3. Klop de pindakaas los met water en voeg de geplette kruiden en het sap van de limoen toe. Voeg ook nog de rijstazijn, honing, sojasaus en sesamolie toe.

  4. Hak de cashewnoten grof en strooi over de salade.

  5. Was nu de lente-ui en hak deze fijn.

  6. Haal de visfilets er weer bij en kruid ze met peper en zout. Doe een scheut arachideolie en een klontje boter in een pan en bak er de vis in.

  7. Blus elke filet een scheutje terriyakisaus en strooi er de lente-ui over.

  8. Leg de vis op een bord en server de sla erbij. Werk het geheel af met de dressing. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen