Wafels van de grootmoeder

Ingrediënten

voor de thee

  • 1 stuk gember
  • 1 sinaasappel
  • honing
  • kruidnagel
  • kannetje + tassen

Louis Talpe zijn zoete zonde: dat zijn de wafeltjes van zijn grootmoeder. Sofie maakt ze samen met Louis opnieuw. Heerlijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Laat melk en boter opwarmen. Zorg dat het niet kookt.

  2. Meng het bakpoeder met de bloem. Voeg de vanillesuiker toe.

  3. Meng een deel van de gesmolten boter en melk onder de bloem. Roer er alle klonters uit. Voeg nu de rest van de melk toe. Roer goed onder elkaar met een klopper dan een gladde massa.

  4. Scheid de eieren. Voeg de dooiers toe aan het beslag.

  5. Klop het eiwit op en spatel het in twee keer onder het beslag.

  6. Maak ondertussen de thee. Schil de gember en snij in stukjes. Rasp wat zeste van sinaasappel. 

  7. Breng water aan de kook. Voeg de gember, honing, de zeste en kruidnagel toe aan water. Serveer in tasjes.

  8. Laat het wafelijzer heet worden. Vet het in met wat olie. Lepel er beslag in. Sluit het ijzer en laat bakken.

  9. Serveer ze met bloemsuiker. 

5

Average: 5 (1 stem)