Brusselse wafels van Sofie
Bereiding
Weeg alles af.
Smelt de boter. Laat afkoelen.
Splits de eieren in de dooiers en wit.
Laat het water en de melk opwarmen. Het mag niet koken, maar moet enkel lauwwarm zijn. Verkruimel de gist in dit mengsel. Los het op.
Voeg de dooiers toe aan de melk.
Meng de melk met de bloem. Klop alle klonters weg.
Voeg een snuifje zout toe.
Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout.
Spatel het opgeklopte eiwit in twee keer onder het beslag.
Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten op een warme plaats.
Vet het wafelijzer een beetje in met een neutrale olie zoals arachide-olie. Gebruik een borsteltje of keukenpapier.
Zet het wafelijzer op de hoogste stand. Laat het zeer heet worden.
Vul de bakvorm met het deeg. Draai om. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken.
Klop ondertussen room tot slagroom.
Haal de wafels uit het ijzer met behulp van satéstokjes.
Serveer met bloemsuiker en slagroom.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be