Wafeltjes van opa Jan met Haspengouwse aardbeien

Ingrediënten

voor het deeg

Voor de aardbeien

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. De wafels: Laat de boter smelten op een zacht vuur

  2. Meng de bloem, fijne suiker, bicarbonaat, eieren en koffiemelk in een deegkneder

  3. Voeg langzaam en al roerend de gesmolten boter toe. Laat 2 à 3 uur rusten

  4. Bak de wafeltjes in de gewenste grootte met behulp van een wafelijzer

  5. De aardbeien: Snij de aardbeien in gelijke stukken en voeg het citroensap en de suiker toe. Hak de basilicum fijn en voeg toe

  6. Schud de aardbeien stevig op in een gesloten kom

  7. Schik de aardbeien in een diep bord en garneer met een blaadje basilicum. Leg er een versgebakken wafeltje bij en bestrooi met wat bloemsuiker

5

Average: 5 (4 stemmen)