Worteltaart met limoen-roomkaastopping

Ingrediënten

voor de taart

voor de topping

  • 200 g roomkaas
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g water
  • 6 lavendelbloemen (gedroogd)
  • 1 handvol walnoten

De laatste dag van de week is traditioneel bakdag in de Keuken van Sofie. Sofie kiest voor een heerlijke worteltaart. Zeker eens proberen!

4 personen
Amerikaans
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Rasp de wortelen. Hak de noten.

  2. Weeg alles af. Stamp de kruidnagel fijn. 

  3. Meng de bloem, volkorenbloem, rietsuiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagel, zonnebloemolie, eieren, kokos, gehakte walnoten, Sweet Mix en wortelen onder elkaar. 

  4. Bebloem een bakvorm. Doe het beslag in de bakvorm. Plaats in de oven. Bak 60 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. 

  5. Maak nu de topping.   

  6. Laat 100 gram rietsuiker koken met 100 gram water. Rasp 1 limoen. Doe de zeste onder de siroop. Voeg zaadjes van zes gedroogde lavendelbloemetjes toe. Laat 2 minuutjes koken. 

  7. Meng de kaas met 4 eetlepels siroop. 

  8. Haal de taart uit de oven. Laat volledig afkoelen. Bestrijk met de topping. Werk af met walnoten en Sweet Mix Amaretto.

0
Nog geen stemmen