Risotto alla milanese met ossobuco
Ingrediënten
Voor de ossobuco
-
1 ui
-
2 wortels
-
2 stengels selder
-
1 prei
-
2 tenen look
-
4 tomaten
-
4 blaadjes salie
-
2 takken rozemarijn
-
1 l kippenbouillon
-
peper
-
een paar el bloem
-
1 scheut witte wijn
-
1 el tomatenconcentraat
Voor de risotto
-
3 el olijfolie
-
300 g risottorijst
-
1 mespunt saffraanpoeder
-
1 rode ui
-
1 klont boter
-
1 glas vermouth
-
1 liter kippenbouillon
-
300 g parmezaan
-
peper
-
enkele draadjes saffraan
Bereiding
Kruid het vlees, haal het door de bloem en kleur aan in een pan met hete olijfolie.
Snij alle gewassen groenten fijn.
Haal het vlees uit de pot en leg het in de ovenschaal.
Stoof in dezelfde pot in olijfolie de groenten aan. Blus met witte wijn, tomaatconcentraat en bouillon, laat even opkoken en giet het over het vlees. Voeg salie en rozemarijn toe. Kruid extra met peper en zout naar smaak.
Laat 2 uren in de voorverwarmde oven van 180°C garen tot het vlees mooi gaar en zacht is.
Maak ondertussen de risotto.
Spoel de rijst goed.
Warm de bouillon op.
Pel en snij de rode ui fijn.
Doe twee eetlepels olijfolie in een pot. Bak de rijst aan.
Voeg de ui toe. Bak mee aan. Blus de ajuin en rijst met de vermouth en een deel van de warme bouillon.
Laat opkoken en voeg steeds een lepel vocht toe. Blijf roeren.
Voeg ondertussen de saffraan toe.
Roer verder en voeg warme bouillon toe tot de rijst gaar is.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Werk de risotto af met een scheutje olijfolie en geraspte parmezaan.
Wrijf de risotto open op een bord. Lepel er het vlees en de saus op.
Werk af met extra parmezaanse kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be