Kippenborst met artisjokbodem

Ingrediënten

  • 8 artisjokbodems
  • 4 kippenborsten
  • 16 halfdroge tomaten
  • 20 zwarte olijven
  • 1 gehakt teentje look
  • 4 el champagne azijn
  • 4 el champagne of witte wijn
  • 12 el olijfolie
  • boter
  • mediterraanse kruiden
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de kippenborsten langs beide zijden aan in olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Snijd de artisjokbodems in stukjes en bak ze aan in wat bakboter. Voeg er na 3 minuten de look, olijven, sjalot en tomaatjes aan toe.

  2. Kruid met mediterraanse kruiden en blus met de champagne (witte wijn) en de azijn. Voeg er de rest van de boter bij. Serveer de kip met de artisjokken en de saus. Versier met kervel.

0
Nog geen stemmen