Kippensoep met curryroom

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 35 gr bloem
  • 35 gr bakboter
  • 1 l bouillon
  • 1 eigeel
  • 4 el geklopte room
  • 1 el currykruiden
  • 2 l water
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Kook de kip gaar in de groentenbouillon. Smelt de boter en meng met de bloem, voeg er beetje bij beetje 1 l koude bouillon aan toe en breng op smaak.

  2. Haal het vlees van de karkas en snijd het in stukjes en voeg het bij de soep. Voeg op het laatst het ei en de room toe en laat niet meer koken. Klop de room op en voeg de kerrie toe als hij wat opgesteven is, serveer de soep en schik in het midden een lepel curryroom en versier met wat kervel.

0
Nog geen stemmen