Lamskoteletjes met toscaans spek
Ingrediënten
voor de lamskoteletjes
-
20 lamskoteletjes
-
20 plakjes lardo di Colonnata (dun gesneden)
-
1 teentje look
-
1 takje rozemarijn
-
olijfolie extra vergine
-
een scheutje witte wijn
-
zeezout
voor de aardappelcrème
-
400 gr bloemige aardappelen
-
80 gr witte wijn
-
5 plakjes lardo di Colonnata (in fijne reepjes)
-
enkele takjes tijm
Bereiding
Voor de lamskoteletjes: Kruid het vlees met PH Pepermix en zout. Bak de lamskoteletjes aan in olijfolie, het teentje look en het takje rozemarijn.
Voor de aardappelcrème: Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.Bak de reepjes lardo aan in een pan en voeg er de aardappelen en de takjes tijm aan toe.Laat het geheel even samen bakken en voeg water en wijn toe.Mix het geheel tot een gladde crème en kruid naar smaak met PH Pepermix en zout.
Dresseren: Leg op ieder koteletje een lapje lardo di Colonnata.Strooi er wat zeezout over, serveer ze op een spiegel aardappelcrème.Werk af met een toefje rucola en enkele druppels aceto balsamico.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be