Lamskoteletjes met toscaans spek

Ingrediënten

voor de lamskoteletjes

voor de aardappelcrème

  • 400 gr bloemige aardappelen
  • 80 gr witte wijn
  • 5 plakjes lardo di Colonnata (in fijne reepjes)
  • enkele takjes tijm
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de lamskoteletjes:  Kruid het vlees met PH Pepermix en zout. Bak de lamskoteletjes aan in olijfolie, het teentje look  en het takje rozemarijn.

  2. Voor de aardappelcrème:  Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.Bak de reepjes lardo aan in een pan en voeg er de aardappelen en de takjes tijm aan toe.Laat het geheel even samen bakken en voeg water en wijn toe.Mix het geheel tot een gladde crème en kruid naar smaak met PH Pepermix en zout.

  3. Dresseren:  Leg op ieder koteletje een lapje lardo di Colonnata.Strooi er wat zeezout over, serveer ze op een spiegel aardappelcrème.Werk af met een toefje rucola en enkele druppels aceto balsamico. 

0
Nog geen stemmen