Mechelse asperges met schuimige Parmezaanmelk
Ingrediënten
-
50 gr geraspte Parmezaan
-
8 kwarteleitjes
-
12 asperges
-
5 dl melk
-
8 zuur dunne plakjes Spaans ham (Belotta)
-
4 dunne plakjes zuurdesembrood
-
2 gr sojalecithine
Bereiding
Schil de asperges en kook ze beetgaar, daarna direct in ijswater laten schrikken,versnijden en bewaren. Zet de parmezaan met melk op in een bain-marie, laat zachtjes smelten. Passeer het mengsel door een dun zeefje en voeg lecithine toe.
Bak de plakjes zuurdesem aan 180°c 3 minuten met wat olijfolie en zout.
Ontdoe de kwarteleitjes van eiwit en dep de dooiers voorzichtig droog.
Warm de asperges terug op met boter, peper en zout en schik vanonder in het bord. Schik de kwarteldooiers en de ham ertussen. Warm de Parmezaanmelk zachtjes op en schuim op met een staafmixer. Oversaus het gerecht met de melk. Werk af met het krokant zuurdesembrood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be