Osso buco met gremolata

Ingrediƫnten

  • 4 kalfsschenkels
  • tomatensaus
  • 1 ui of sjalot
  • 2 takjes selder
  • 150 ml droge witte wijn
  • 4 dl vleesbouillon
  • 6 dl tomatensaus
  • olijfolie en boter
  • bloem
  • peper en zout
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen (geraspte schil)
  • bladpeterselie, ong 10 blaadjes
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid het vlees met peper en zout en wentel even door wat bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote pan en bak de schenkelschijven aan beide kanten aan.

  2. Doe de ui, de wortelen en selder in de pan en stoof ze. Voeg de wijn toe en laat even inkoken. Giet de bouillon en de tomatensaus over het vlees. Kruid met peper en zout en voeg eventueel 2 citroenschillen bij. Dek de pan af en schuif hem in de oven en laat het vlees 1 1/2 uur stoven. Als er weinig braadvocht is, voeg wat bouillon en tomatensaus bij.

  3. Pers of snij de teentjes look fijn en meng met de geraspte citroenschil en de fijngesneden bladpeterselie. Serveer de ossobuco met de risotto met saffraan en werk af met de gremolata, dit geeft een frisse toets aan het gerecht.

5

Average: 5 (1 stem)