Sint-jakobsvruchten met sinaasappelsaus en ganzenlever
Ingrediënten
-
1 th lepel suiker
-
2 schijfjes ganzenlever
-
12 sint-jakobsvruchten
-
2 sinaasappelen
-
1 tomaat
-
125 gr boter
-
2 el gehakte dragon
-
1 th lepel visfumet
-
1 el balsamicoazijn
-
12 blaadjes spinazie
Bereiding
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.
Snijd de sinaasappelen à vif (de partjes verwijderen en het sap opvangen) en snijd de partjes eruit. Houd het sap van de sinaasappels apart en voeg er de visfumet, de suiker en de balsamicoazijn aan toe en laat dit voor de helft inkoken.
Snijd de spinazie fijn.
Snijd de ganzenlever in reepjes van 2 op 5 cm.
Bak de sint-jakobsschelpen in hete olijfolie.
Werk het ingekookte sap op met de boter tot een gebonden saus en voeg er de tomatenblokjes, de sinaasappelpartjes en de dragon aan toe.
Serveer de sint-jakobsschelpen samen met de saus, de spinazie en de ganzenlever.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be