Tomaat met gebakken mozzarella
Ingrediënten
-
2 tomaten
-
2 bollen mozzarella
-
1 eigeel
-
paneermeel
-
Italiaanse kruiden
-
gemalen parmezaanse kaas
-
grof zeezout
-
boter
Bereiding
Snijd de tomaten in fijne schijfjes en schik ze in een bloem op een bord. Sprenkel er olijfolie overheen en strooi er eveneens grof zout overheen. Strooi een beetje Parmezaanse kaas rond de tomaten.
Snijd de mozzarella in dikke schijfjes en kruid ze met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het eigeel met 1 el water en haal ze ten slotte door het paneermeel.
Bak de mozzarella snel aan in boter en doe dit in een hete pan met antiaanbaklaag. Serveer de mozzarella met de tomaten en strooi er nog een beetje Italiaanse kruiden en basilicum overheen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be