Allumettes

Ingrediënten

Crème mousseline

Deze bladerdeeggebakjes zijn lichter dan lucht (zo omschreef Carême zijn bladerdeeg!) en werden oorspronkelijk gecreëerd om restjes Glacé Royal of Koninklijk Glazuur op te maken. In dit recept gebruik ik een vulling van crème mousseline en verse aardbeien.

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 4 mm.

  2. Zeef de poedersuiker in een grote kom en voeg het eiwit toe. Meng met een elektrische klopper om het glazuur te maken. Als het glazuur stevig wordt, voeg je het citroensap toe. Zorg ervoor dat je glazuur niet te vloeibaar is, anders zal het deeg niet uitzetten.

  3. Gebruik een paletmes om het glazuur gelijkmatig over de bovenkant van het bladerdeeg te strijken. Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 6 cm x 10 cm.

  4. Plaats in de oven en laat 50 minuten bakken. Laat minstens 5 minuten afkoelen en snij dan de allumettes in de lengte doormidden met een scherp mes. Spuit de crème mousseline op één helft van elke allumette en versier dan met aardbeienhelften. Leg er de andere helft bovenop, bestrooi met poedersuiker en dien op.

  5. Crème mousseline: Verwarm de melk in een pan. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker en voeg de maizena toe. Voeg de warme melk in een dunne straal bij het eierdooiermengsel en zorg dat alles goed vermengd is. Zet het mengsel op een hoog vuur om de textuur van banketbakkersroom te verkrijgen. Voeg daarna de helft van de boter toe. Doe het mengsel in een mixer en klop, voeg daarna de rest van de boter toe om de crème mousseline te maken.

0
Nog geen stemmen