Asperges en Ganda ham op Vlaamse wijze
Ingrediënten
-
4 scharreleieren
-
1 rauwe asperge, in dunne reepjes gesneden
-
sap van 1 limoen
-
1 dl room of sojaroom
-
4 plakken Ganda ham
-
4 bladerdeegrondjes
-
Italiaanse kruiden
Bereiding
Klop de eitjes los en meng met room of sojaroom. Breng op smaak met foelie en Italiaanse kruiden. Doe het eimengsel in vormpjes en zet in het stoommandje. Stoom gedurende 8 min. Prik erin, als ze gaar zijn zal er geen ei meer blijven hangen aan je prikker.
Prik de bladerdeegrondjes in met een vork en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 10’ op 185° goudbruin.
Snij de rauwe asperges in dunne slierten. Breng op smaak met limoensap en koolzaadolie.
Snij de Ganda ham in dunne repen en bak krokant met een beetje koolzaadolie. Voeg een klontje goede boter en de voorgekookte asperges toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be