Jus van peterselie, aardappelpuree, kroepoek van peterselie, gebakken zeebarbeel

Ingrediënten

mayonaise van eiwit

  • 200 gr eiwit
  • 30 gr appelazijn
  • 200 gr koolzaadolie
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak jus van peterselie door één bussel door de sapcentrifuge te steken.

  2. Maak kroepoek van rijst en peterselie. Door de rijst op te zetten met het water. Kook de rijst gaar en voeg er jus van peterselie onder en breng op smaak. Smeer dun uit op een plaat en laat drogen. Breek in stukken en frituur krokant.

  3. Maak een mayonaise van enkel eiwit en breng op smaak met peterselie en kruiden. Verwarm de aardappelpuree en breng op smaak met fijngesneden peterselie.

  4. Fileer de zeebarbeel en bak lichtjes bruin aan de vlees zijde. Haal uit de pan en leg op een ovenplaatje. Giet hierover de vetstof. Zet voor gebruik nog 1 min onder een hete grill.

0
Nog geen stemmen

Laborie Chardonnay 2011 (Western Cape, Z-A)

Carrefour €6,59

Typisch romige, vetrijpe Chardonnay, met impressies van flan caramel, fumé eik, vanille, gelevruchtensalade, perzik en meloen. Toasty.