Gegrilde zalm met koriander-mangoboter
Ingrediënten
-
1 teen look
-
4 moten zalm
-
1 gember
-
2 dl kokosmelk
-
1 stengel citroengras
-
2 el kokosrasp
-
eventueel een stuk cederhout
-
peper
-
zout
-
limoensap
Voor de boter
-
1 limoen
-
150 g boter
-
1 bundel verse koriander
-
½ mango
-
zout
Bereiding
Snijd citroengras, gember en look fijn en voeg dat toe aan de kokosmelk. Kruid met peper en zout en voeg er een beetje limoensap aan toe. Laat de zalm een halfuurtje marineren in de kokosmelk.
Week het cederhout een uur in water. Leg de zalm tussen het cederhout en de grill. (Deze stap kan je altijd overslaan.)
Snijd de mango in stukjes. Hak de verse koriander fijn, voeg die bij de boter en ook de geschilde mango, het limoensap en zout. Cutter de boter met de ingrediënten.
Serveer de zalm met koriander-mangoboter en overstrooi met geraspte kokos.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be