Rogan Josh Curry

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Indisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil en snij de uien en leg ze in de grote steelpan met wat water en enkele scheuten olijfolie. Snij de muskaatpompoen in het midden voorzichtig in twee. (Ik gebruik enkel de nek, waar geen pitjes inzitten, omdat dat sneller gaat.) Verpak de onderkant en bewaar die in de koelkast voor een andere keer. Snij de nek, in de lengte, in vier parten en snij die vervolgens in stukjes van één centimeter. Je hoeft de stukjes niet te pellen. Leg de stukjes in de pan. Verwijder de buitenbladeren van de bloemkool, snij hem in hapklare brokken en gooi die in de pan. Als je een pikante curry wilt, snij je nu de verse rode chilipeper in stukjes en gooi je die in de pan. Pers de ongepelde knoflook boven de pan uit. Hak de koriander fijn (ook de steeltjes). Hou enkele korianderblaadjes apart voor de garnituur en leg de rest in de pan met wat kokend water. Voeg daar de Rogan Joshpasta en het blik kikkererwten, vocht incluis, aan toe. Kruiden en goed roeren. Plaats het deksel op de pan en breng het geheel snel aan de kook op een hoog vuur. Geregeld roeren.

  2. Voeg wat water bij de curry als die er droog begint uit te zien. Roer hem om en plaats het deksel weer op de pan.

  3. Haal het deksel van de pan. Moet je de consistentie aanpassen? Voeg er water bij, naarmate je de curry droger of vochtiger wilt. Je kunt ook wat groenten fijnstampen voor een andere textuur. Proef ervan en voeg eventueel een snuifje zout toe. Gooi de spinazie erbij en roer alles goed om.

0
Nog geen stemmen