Duivelse scampi op de wijze van Engelen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de ui en de julienne van groenten (wortel, courgette en paprika’s) aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Voeg de blokjes tomaat en het visbouillonblokje toe. Laat net zo lang sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Meng er de kruidenkaas en een beetje sambal oelek of het Spaans pepertje onder.

  2. Bak de scampi en kruid ze naar eigen smaak met peper, zout en eventueel de kruidenmix die je zelf graag lust.

  3. Giet een bodempje saus op voorverwarmde borden, leg daar de scampi op en werk af met een paar blaadjes basilicum

0
Nog geen stemmen

Muga, Rosado 2011 (Rioja, Spanje)

Wijnen De Clerck, €6,90
Hier hoort deze krachtige rosé bij met zijn rijpe rode bessen, nectarine en passievrucht. Fris maar verrassend stevig.

100% Johan

Auteur
Johan Engelen
Uitgeverij
Borgerhoff-Lamberigts
Fotografie
Luk Thys & Bram Debaenst
ISBN
9789089312075