Lamsfilet met chutney van zuiderse groenten
Bereiding
Maak eerst de auberginekaviaar. Halveer hiervoor de aubergine in de lengte en maak met de punt van een scherp mes een ruitpatroon in het vruchtvlees. Steek er een teentje knoflook in en kruid met peper en zout. Giet een bodempje olijfolie in een ovenschotel en leg er de aubergine in met de schil naar boven. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
Lepel er daarna het vruchtvlees uit. Knijp het goed uit en breng op smaak met olijfolie, peper, zout en verse munt.
Snij 1 courgette in lange slierten van 2 mm dik en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en tijm, zet 4 minuten in een oven van 210°C en rol de slierten op.
Schil de aardappelen, steek er rondjes uit en kook ze beetgaar in melk met room en een teentje knoflook. Giet af en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschotel. Strooi er kwistig geraspte Parmezaanse kaas over en zet een paar minuten in de oven.
Snij de paprika’s en de andere courgette in brunoise en stoof aan in olijfolie. Voeg peper, zout, suiker en een scheutje rode wijnazijn toe. Proef en zorg voor een goede balans tussen zuur, zoet en zout.
Kruid de lamsfilets en bak 2 ze minuten aan elke kant. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
Maak een vinaigrette van 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rode wijnazijn. Snij de lamsfilet in dikke plakken en dresseer ze met de groenten en de auberginekaviaar op voorverwarmde borden. Lepel er wat vinaigrette bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be