Hoe bak je de perfecte steak?
Een biefstuk of steak bakken, het blijft vaak voor problemen zorgen! Met deze tips mislukt het zeker niet!
Ingrediënten: steak, boter, peper en zout
- Haal het vlees minstens 1 uur vroeger uit de frigo. Zo komt het op kamertemperatuur.
- Laat een flinke klont boter smelten op een middelmatig vuur.
- Kruid de steak goed met peper en zout.
- Als de boter begint te schuimen zet je eerst het vuur wat hoger en leg je vervolgens de steak met de gekruide kant naar beneden in de pan. Kruid nu ook de andere kant van de steak.
- Schroei de steak gedurende 2 à 3 minuten toe en draai dan om. Laat bakken tot de steak de gewenste cuisson heeft.
Tip: gebruik zeker geen antikleef- of tefalpan! Het vlees moet kunnen bakken. Zo krijgt de steak een mooi korstje
De bakwijzes:
- Blue: de binnenzijde is rauw, maar wel warm.
- Saignant: de binnenzijde is bloederig en sappig.
- À point: de binnenzijde is wel sappig, maar niet bloederig.
- Bien cuit: de binnenzijde is droog.
Nu nog de passende saus vinden!