Rundscarpaccio met korstjes en kappertjes

Ingrediënten

  • 2 balsamicoazijn
  • 400 gr filet pur
  • 80 gr parmezaanschilfers
  • 1 busseltje rucola
  • 4 sneetjes ciabatta
  • 2 steelkappers
  • grof zeezout
  • peper

Carpaccio van rund met korstjes en kappertjes, Italiaans op zijn best en het ideale recept voor het eindejaar. Lekker feestelijk!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Wikkel de filet pur in plasticfolie en vries hem half in. Snij er met een scherp mes dunne plakjes van en schik die op een bord.

  2. Meng olijfolie en balsamico samen en besprenkel er het vlees mee. Kruid af met grof zeezout en peper.

  3. Leg willekeurig kappers, rucola en parmezaan op het vlees. Snij de sneetjes ciabatta in korstjes en bak ze krokant in olijfolie.

  4. Blus ze heel even af met enkele druppels balsamico en schik ze op de carpaccio.

0
Nog geen stemmen