Parelhoen met ganzenlever, witloof, appel en speculaas
Ingrediënten
-
4 filets parelhoen
-
2 dl gevogeltefond
-
80 gr terrine van ganzenlever
-
8 chiconettes (witloof)
-
2 appels
-
3 el gemalen speculaas
-
2 eidooiers
-
2 el honing
-
1 dl bruin bier
-
peper en zout
Bereiding
Stoom de chiconettes gaar en bak vervolgens in boter.
Kruid de parelhoen en kleur ze hevig langs alle kanten. Gaar verder in de oven op 160°C ongeveer 10 à 12 minuten.
Giet het vet weg uit de pan en blus met de honig, bruin bier en de gevogeltefond. Laat tot de helft inkoken.
Rasp de aardappel en meng met de eidooiers, peper en zout. Beleg er een hete antikleef pan met olijfolie mee en bak goudbruin langs twee kanten.
Rol de ganzenlever in de speculaas en snij er schijfjes van.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be