Mijn Pop-uprestaurant 2016: overheerlijk ontbijtplankje van Caroline en Gillian
Ingrediënten
-
2 el hazelnoten
-
1 zuurdesembrood
-
enkele vijgen, bessen, abrikozen, ...
voor de vegan choco
-
330 g hazelnootpasta
-
80 g vegan chocolade
-
50 ml amandelmelk
-
1 el honing of agavesiroop
-
3 el cacaopoeder (raw, ongezoet)
-
1 mespunt zout
-
1 mespunt chiliflakes
voor de peren- en vijgenconfituur
-
500 g vijgen
-
2 peren
-
3 el pijnboompitten
-
400 g kokosbloesemsuiker
voor de frambozenconfituur
-
500 g frambozen
-
1 mespunt chili
-
3 takjes basilicum
-
300 g kokosbloesemsuiker
-
2 el pistachenoten
voor de chococrumble
-
100 g amandelpoeder
-
100 g kokosbloesemsuiker
-
90 g margarine
-
1 mespunt fleur de sel
-
2 el cacao
-
100 g rijstmeel
Bereiding
Voor de vegan choco: smelt de vegan chocolade in de warme amandelmelk. Meng die met de hazelnootpasta, de honing of agavesiroop, cacaopoeder, een mespunt zout en voor wie wil een mespunt chiliflakes.
Voor de peren- en vijgenconfituur: snij de vijgen en peren in stukjes. Stoof ze aan en breng aan de kook met de kokosbloesemsuiker. Laat 4 à 5 minuten doorkoken en voeg op het laatste de geroosterde pijnboompitten toe. Giet in een steriele potjes. Sluit goed af. Draai even om en keer terug om.
Voor de frambozen- en chiliconfituur: was de basilicum. Snij de frambozen in stukjes. Doe ze in een kookpot met de takjes basilicum en de suiker. Laat 4 à 5 minuten opkoken. Voeg op het einde chilipeper toe. Doe in steriele potjes. Sluit af. Draai om en keer terug om. Rooster wat pistachenootjes en strooi die over de confituur als je ze serveert.
Voor de chocoladecrumble: meng het amandelpoeder met de suiker, cacao, de margarine en het zout tot een zanderige massa. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de massa krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Rooster de hazelnoten in een droge pan. Laat afkoelen op een bord.
Afwerking: plaats de potjes met de confituur en choco op een plankje. Lepel er wat van de crumble, vijgen, abrikozen, hazelnoten en rode bessen bij. Serveer met zuurdesembrood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be