Harder met een roulade van aubergine, compote van tomaat en aardappelgnocchi

Ingrediënten

aubergineroulade

 • 2 aubergines
 • 500 gr geitenkaas
 • munt
 • vloeibare honing

aardappelgnocchi

tomatencompote

 • snuifje suiker
 • rozemarijn
 • 12 pruimtomaten
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Tomatencompote: Snij een kruis in elke tomaat en dompel ze enkele seconden in kokend water. Pel ze in ijskoud water, snij ze middendoor en verwijder de pitten. Hak in blokjes, meng met rozemarijn, tijm, peper, zout en een snuifje suiker. Leg alles, liefst op een geperforeerde plaat, in een ovenschaal en laat 1 uur op 150°C garen. TIP: Belangrijk is dat het meeste vocht uit de tomaten lekt, zodat je een vaste consistentie krijgt. Je kan ook tomatenblokjes uit blik op een vaatdoek laten drogen en op dezelfde manier verder klaarmaken.

 2. Roulade van aubergine met geitenkaas: Meng de geitenkaas met de versnipperde muntblaadjes, peper en zout. Snij de aubergine in de lengte in flinterdunne schijfjes. Leg telkens twee of drie schijfjes overlappend op elkaar. Rol een worstje van de geitenkaas en omwikkel het met de aubergineschijfjes.

 3. Aardappelgnocchi: Kook de aardappelen en draai ze door de roerzeef. Meng met de bloem, de eieren, peper, zout en muskaatnoot. Wees niet te zuinig met kruiden. Leg bakpapier in een ovenschaal en schik hierop een laag aardappelmengsel van 2,5 cm. Daarop leg je weer een vel bakpapier dat je egaal aandrukt en schep er opnieuw een laag van het mengsel op. Stoom het geheel 50 minuten op 100°C. Laat afkoelen en verdeel in blokjes. Heb je geen steamer? Dan kan je het mengsel ook meteen in bolletjes rollen en stomen in een kookpot met stoombloem. Dan is de gaartijd korter. TIP:Bevochtig de ovenschaal eerst met een vochtige doek. Op die manier gaat het bakpapier niet verschuiven.

 4. Pesto-emulsie: Meng de melk en de room met een hoeveelheid kant-en-klare pesto naar eigen smaak.

 5. Afwerking: Overgiet de auberginerolletjes met een weinig vloeibare honing en laat ze enkele minuten onder een hete grill kleuren. Frituur de gnocchi bruin en bak de vis in ruim wat boter met het vel naar onderen. Kruid de bovenkant met peper en zout. Verwarm de pestosaus en de tomatencompote. Klop de pesto-emulsie even luchtig op alvorens te serveren. Leg twee aubergineroulades op een bord met daar bovenop twee stukken vis met ertussen enkele lepels tomatencompote en drie à vier gnocchi. Overgiet de vis met een weinig pestosaus en werk af met enkele muntblaadjes.

0
Nog geen stemmen