Gentse waterzooi

Ingrediënten

  • 1 dl kippenbouillon
  • 3 aardappelen
  • 4 selderstengels
  • 1 ui
  • 3 eigelen
  • 150 cl room
  • 1½ el maïszetmeel
  • 2 sjalotjes
  • 1 kip
  • 2 l water
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet de pot op het vuur en doe er water in. Wanneer dit kookt doe je er de kip bij. Snij alle groenten in grote stukken en doe ze erbij. Voeg de aardappel er pas de laatste 10 minuten aan toe. Laat 45 minuten opkoken.

  2. Doe de room en de eieren samen en klop ze op. Doe er maïszetmeel bij en roer goed tot er geen klonters meer zijn. Voeg dit toe aan de waterzooi en meng goed.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231